O KULTURNO UMJETNIČKOM CENTRU „BOLERO“

O KULTURNO UMJETNIČKOM CENTRU „BOLERO“

AKTIVNOSTI UDRUGE

„Bolero“ je stalni član Hrvatskog show dance saveza (HSDS-a), krovne hrvatske plesne organizacije koja objedinjuje sve plesne klubove na području RH koji u svom programu rada imaju street, umjetničke i parovne plesove. HSDS je članica IDO-a (International dance organization), krovne svjetske plesne organizacije. Od 2016. godine centar je član i WADF-a (World Artistic Dance Federation).

Dugi niz godina djelujemo na području športske i plesne edukacije s kvalitetnim programima učenja latinsko-američkih, standardnih i društvenih plesova, Show i Street Dance-a, te Salse, Bachate, Argentinskog Tanga i Mamba. U radu kluba, koji je prilagođen pojedinim dobnim skupinama aktivno djeluju sve starosne kategorije; predškolci, djeca, mladež i odrasli.

REZULTATI I USPJESI NAŠIH ČLANOVA

Ekstremnu pažnju posvećujemo našoj djeci – natjecateljima koji su od 2007. god. ostvarili više od 20 naslova državnih prvaka u latinsko-američkim, standardnim i kombinaciji 10 plesova, Salsi, Bachati i Disco Fox-u, 3. i 4. mjesto na Europskom prvenstvu u Salsi, 1. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Disco Fox-u, te 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Salsi.

„Bolero“ je u 2007. god. u RH zauzeo 2. mjesto na ljestvici najuspješnijih plesnih klubova prema rezultatima na Prvenstvu RH u latinsko-američkim plesovima, te nam je to priznanje poticaj za još kvalitetniji rad.

Voditelji kluba šesterostruki su prvaci RH u Salsi i Mambu, te su osvajači 2. i 8. mjesta na Svjetskom Prvenstvu u disciplini Mambo i 13. mjesta na Svjetskom Prvenstvu u disciplini Salsa, 2. i 10. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Disco Fox-u, 4. i 12. mjesta na Europskom prvenstvu u Salsi.

Iza nas su uspješne organizacije Međunarodnih plesnih natjecanja u Osijeku i okolici. 2005. god. HŠPS ukazao nam je čast i povjerenje, te nam dodijelio organizaciju prestižnog plesnog natjecanja RH – Prvenstva RH u standardnim plesovima. Do 2010. centar uspješno organizira međunarodna plesna natjecanja pod nazivom „Croatia Dance Open“. U lipnju 2011. Europska plesna federacija – EDF i Športski plesni klub „Bolero“ u Osijeku priredili su Europski kup u Show i Street Dance-u uz pomoć Grada Osijeka. Pet zemalja (BiH, Srbija, Mađarska, Ukrajina, Hrvatska), 700 natjecatelja iz više od 30 klubova obilježili su ovo događanje.

U svibnju 2017. Hrvatski show dance savez i naš centar organizirali su Prvenstvo RH u umjetničkim i parovnim plesovima. Više od 800 plasiranih, ponajboljih plesača u dva dana natjecanja borilo se za naslove prvaka RH na ovom prestižnom plesnom spektaklu.

K.U.C. „Bolero“ već šestu godinu za redom domaćin je najvećeg plesnog natjecanja u regiji „Euro Show Dance Challenge-a“ a od 2017. godine natjecanje ulazi u kalendar natjecanja WADF-a (World Artistic Dance Federation) jedne od najvećih i najznačajnijih svjetskih plesnih organizacija. Uz novčane nagrade, mnoštvo izuzetnih plesača, klubove iz nekoliko europskih zemalja „Euro Show Dance Challenge“ kao što i samo ime govori prerasta u prepoznatljiv brend i izazov mnogim plesačima, natjecateljima na ovim prostorima.